Loading color scheme

Τo Τέλειο Warm Up: Lucas The 3rd

Επαγγελματίες DJs απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Δημήτρη Λιλή και δειγματίζουν τον ήχο τους μέσα από ένα συνοδευτικό mixtape. 

 

Ο Lucas The Third aka Λουκάς Σαββίδης, έκανε το ντεμπόύτο του σαν παραγωγός στη Just Gazing των early 10s. Πιθανόν και οι δύο να σκεφτόμασταν από καιρό ότι θα είχε πλάκα μία DJ σύμπραξη ή αλλιώς ένα Back 2 Back και ευτυχώς, το club στο υπόγειο της πιτσαρίας Crust (Πρωτογένους - Ψυρρή) θα το κάνει πραγματικότητα, αυτή την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Δύο δεκαετίες νωρίτερα, ο Λουκάς είχε ξεκινήσει κάπου στη Νέα Σμύρνη να επενδύει μουσικά, καφε-bar και στέκια της περιοχής με λίγη βοήθεια από το εκλεκτικό γούστο (που μεγάλωσε γενιές σωστών DJs) των Soul Jazz Records συλλογών.

Μέχρι τις πρώτες κοινές μας DJ εμφανίσεις, κάπου στις αρχές των 10s στο τότε μικρό bar του Six D.O.G.S. είχαμε αμφότεροι «σπουδάσει» την επανάσταση της electroclash και των 2ManyDjs ενώ ο νέος υπέροχος κόσμος των χαμηλών BPM και της εγκεφαλικής ενίοτε dark electronica όπως την δειγμάτιζαν «πρωτοπόροι» επιπέδου Andrew Weatherall, ήταν το σημείο τομής μας. Μέσα στην ίδια δεκαετία, ο Λουκάς θα γινόταν το μισό των Rattler Proxy δίπλα στον Μάκη Παπασημακόπουλο και όλοι οι day one φίλοι της μπάντας θα ενθουσιαζόμασταν άλλοτε γιατί ο θείος Andrew θα τους έπαιζε στο NTS Radio και άλλοτε γιατί μορφές όπως οι Legowelt & Antoni Maiovvi θα σφράγιζαν με το remix τους την τελευταία τους ever κυκλοφορία.

Παίρνοντας ελάχιστα ρεπό, τα τελευταία είκοσι χρόνια, ο Λουκάς είναι αυτό που λέμε (και δυστυχώς ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας ακόμα να αποδεχτεί) επαγγελματίας DJ. Ζει από αυτό αλλά και για αυτό. Ξοδεύει όπως τότε που ήταν απλός ακροατής, λεφτά σε δίσκους, μελετάει τα σετ του και το πιο βασικό ξέρει να «διαβάζει» πότε ένα κοινό είναι έτοιμο να αφήσει πίσω το comfort zone των στάνταρντ χορευτικών κομματιών και να ακολουθήσει τον DJ σε νέες άγνωστες διαδρομές. Χωρίς να τον ενθουσιάζει η ασφάλεια ή η επανάληψη στα must-play που σχεδόν απαιτούσαν τα αθηναϊκά στέκια να παίζει ένας DJ ώστε μέχρι το τέλος των 10s είχαν μετατραπεί σε «τράπεζες» τόσο για ιδιοκτήτες όσο και για τους DJs, ο Λουκάς «άλλαξε τον αέρα του» και μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη όπου ιδρύματα όπως το περίφημο Reworks Festival φροντίζουν χρόνια τώρα να την διατηρούν με ένα από τα πιο ανοιχτόμυαλα ακροατήρια στην Ευρώπη.

Την ημέρα του podcast χρειάστηκαν σχεδόν 40 λεπτά για να κάνουμε το απαραίτητο catch-up και να μου απαντήσει με λεπτομέρεια σε ένα ερωτηματολόγιο (κορμό) αυτής της νέας ενότητας mixtapes, αλλά αν είστε ανερχόμενος, wannabe ή επαγγελματίας DJ, αυτή η κουβέντα έχει πολλά για εσάς. Ξεκινώντας από το δύσκολο ζήτημα του ιδανικού warm up, φτάσαμε να συζητάμε  για τις παθογένειες, τα tips, τις θυσίες στη καθημερίνότητα, την εξέλιξη αλλά και τα highlights του επαγγέλματία DJ ενώ με σχετική άνεση, παραδώσαμε 60 επιπλέον λεπτά (από 30' ο καθένας) με τη μουσική που θα θέλαμε να ακούμε στο ξεκίνημα μιας «μεγάλης σε διάρκεια» club βραδιάς.

Όπως αυτή που θα μας βρει το βράδυ της Παρασκευής (3 Φεβρουαρίου) στο υπόγειο της Crust.

Facebook Event

Και αν έχουν φτάσει κατά καιρούς φήμες στα αυτιά σας για το γούστο και το στυλ ενός DJ που χορεύει με ίδια άνεση τον κόσμο στα “cool” μέρη της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και τα καλοκαίρια της Τήνου, είναι πέρα για πέρα αληθινές. In Lucas The 3rd we trust.

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro